1. Methode volgens Vera Helleman

^

2. Emoties als wegwijzers!

3. Buitenwereld = een projectie van je binnenwereld

Self

" Just as water reflects the stars and the moon,

the body reflects the mind and the soul. "

 

Rumi

1. Methode volgens Vera Helleman

In 2018 - 2019 heb ik de opleiding tot emotiecoach gevolgd volgens Vera Helleman

 

De EmotieCoach Methode is een korte en doeltreffende manier om emoties te bekijken en inzicht in te verwerven.  Emoties zijn een soort van navigatiesysteem dat ons begeleidt op ons levenspad. Ze zijn gebaseerd op de natuurwetten en op de prisma van creatie.  De emoties worden onderverdeeld in acht verschillende categorieën, waarbij inzicht het zelfhelend vermogen van de cliënt in gang zet.  Een gepaste interventie, overeenkomstig met de emotiecategorie, kan nodig zijn.

 

“Inzicht  is de eerste stap naar verandering” , is het moto van deze methode.

 

Een emotiecoach traject hoeft dus helemaal niet lang te duren, het zet je op weg zodat er door een “resetting” (ingezet door emotiegroep “verbazing”) je in de natuurlijke flow van het leven kunt komen. De emotiecoach begeleidt je procesmatig en brengt je heel dicht bij je gevoel. Doordat je de emotie in het nu ervaart, krijg je ook een inzicht in het nu. Je  krijgt zelf het inzicht, wat in vele gevallen al voldoende is om een stap in de juiste richting (wegwijzer) te zetten.

 

^

Verloop coachsessie.

 

2. Emoties als wegwijzers!

Emoties geven je feedback welke gedachten je hebt geloofd. Afhankelijk of  een gedachte  in lijn ligt met je diepere intentie, zal deze emotie positief of negatief zijn.

Het kijken naar emoties en overtuigingen is precisiewerk! Het vraagt je om juist te ontrafelen welke gedachte je hebt geloofd, die  aan de emotie vooraf ging.

 

3. Buitenwereld = een projectie van je binnenwereld.

De buitenwereld is een projectie van wat zich in de binnenwereld (gedachten, emoties) heeft afgespeeld. Op de een of andere manier heb je de realiteit waar je in zit aangetrokken door gedachten (al of niet bewust) die je hebt geloofd.

Doordat Isabelle meekijkt vanuit een hoger inzicht, non dualiteit,  krijg je meer zicht op je eigen processen. Je  komt dichter bij je Self , zodat je emoties je de juiste weg kunnen aangeven….