Self

"Als peuter stotterde ons zoontje Achilles  enorm. Daarna hadden wij de indruk dat het beter was, maar de juf van de 2e kleuter klas gaf aan, dat ze dacht dat hij last had van verborgen stotteren.

Op advies van een andere juf kwamen we terecht bij Isabelle.  Achilles werd getest en er werd inderdaad verborgen stotteren gediagnosticeerd.

Achilles startte therapie op samen met  Isabelle. Papa en ikzelf mochten ook voor informatie, les naar Isabelle.  We kregen handvaten hoe we het konden herkennen,  hoe we er mee om moesten gaan en wat we zeker niet moesten doen...

Zijn grote broer mocht ook een keertje mee en hem werd geleerd Achilles niet te onderbreken als hij iets aan het woord was.  We moesten hem vooral tijd geven om zelf uit zijn woorden te komen.

Achilles leerde voor zichzelf op te komen en duidelijk te zeggen dat hij aan het woord is!

Achilles leerde zelf wat stotteren is, hij probeerde er niet meer rond te praten,  maar ging weer echt stotteren. In eerste instantie was dit even schrikken voor ons, want ons kind ging juist meer stotteren of gingen wij er nu op letten en herkenden we het probleem?

Ondertussen is Achilles een jaartje in behandeling,  spreekt hij veel duidelijker en stottert hij nog amper. Als we bij Isabelle komen  kan hij ondertussen goed aangeven of hij veel stottertjes gehad heeft de dagen ervoor. Als hij wel stottert, vindt hij het ook niet erg meer, de woede die dit eerst gaf is voorbij. Hij weet dat het niet erg is en heeft het een plaats kunnen geven.

Isabelle heeft  Achilles handvaten gegeven om het stotteren te verhelpen en het een plaats te geven als hij toch even stottert. Hij blijft er rustig onder en praat gewoon verder, dit volledig op zijn eigen tempo. We weten nu dat Achilles er niet voor zal terug schrikken om een gesprek met vreemden aan te gaan. Dit zal hem zeker ook helpen om in stress situaties of later onder druk bv tijdens een mondeling examen of.een sollicitatie gesprek  uit zijn woorden te komen.

Bedankt Isabelle, het was voor ons hele gezin een heel leerrijke ervaring!"

 

 ^ mama van een stotterpatiëntje

 

"Isabelle slaagde erin om met haar expertise, kennis en hele zijn de juiste setting van vertrouwen te creëren. Zij gaf mij in enkele consulten de coaching die ik op dat moment nodig had om (terug) voeling te krijgen met een aantal emoties die mij blokkeerden. Zo kwam ik vrij snel terug in beweging en kon ik bepaalde stappen zetten en keuzes maken die er naar mijn gevoel toe deden. Isabelle maakte met gerichte vragen moeilijke maar belangrijke emoties bespreekbaar, waardoor ze inzichtelijker voor me werden, ik het contact met mezelf én mijn omgeving weer helder kon zien en voelen en het pad dat ik wil bewandelen, duidelijker werd voor mezelf."

 

^ cliënt emotiecoaching