1. Wat is Shiatsu?

^

2. Wanneer Shiatsu?

4. Praktisch

3. Onderzoek en behandeling

Self

^

Verloop van een Shiatsu sessie.

 

" Just as water reflects the stars and the moon,

the body reflects the mind and the soul. "

 

Rumi

1. Wat is Shiatsu?

Shiatsu, letterlijk vertaald uit het Japans is vingerdruk:  genezen door middel van je handen. Door de druk van je handen wordt de natuurlijke, inwendige levensenergie of KI hersteld. Shiatsu werk is het begin van de 20ste eeuw in Japan ontwikkeld door Tamai Tempaku. In 1964 werd Shiatsu officieel als therapie erkend.

Shiatsu berust op de traditionele Chinese geneeskunde, net zoals de vijf elementen en de macrobiothiek.

De oosterse filosofie ziet dat alles wat voorvalt in verband staat met elkaar. Zij gaan uit van de cyclische gedachte. Je kunt een voorval niet los zien van de achtergrond waarin het ontstaat ( de context bij familieopstellingen). Vb. hoofdpijn: je kunt er geen einde aan maken als je niet kijkt naar de eigenlijke oorzaak.

Het is een obstructie van KI. De behandeling kan bestaan uit Shiatsu van armen en benen, zonder dat het hoofd hoeft betrokken te zijn.

De traditionele Oosterse geneeskunde gaat uit van het holistische principe. Alles wordt gezien als één geheel, en is met elkaar verbonden (cfr.  familieopstellingen – stottertherapie).

Ook de mens maakt deel uit van zijn omgeving. Hij beïnvloedt deze, maar is er tevens van afhankelijk. De Chinezen gingen niet uit van de anatomie, maar ontwierpen een eigen systeem om  de werking van het lichaam en de natuurlijke verschijnselen te verklaren.

Door de aanwezige lichaamsenergie in balans te brengen wordt de zelfgenezende kracht van het lichaam geactiveerd. Gevolg: ziektesymptomen op lichamelijk en emotioneel gebied verdwijnen gedeeltelijk of volledig, en men ervaart een verhoogd gevoel van welzijn in lichaam en geest.

 

2. Wanneer Shiatsu?

‣ Zit je veel te piekeren?

‣ Zie je het soms niet meer zitten?

‣ Heb je weinig energie?

‣ Kun je moeilijk inslapen en(of) doorslapen?

‣ Ben je gestresseerd?

‣ Kom je steeds in hetzelfde patroon terecht?

‣ Heb je  hoofdpijn?

‣ Heb je last van hevige emoties?

‣ Heb je buikkrampen?

 

3. Onderzoek en behandeling

In het begin van de behandeling wordt een kort interview afgenomen. Hierin wordt een (holistisch) beeld gemaakt van jou in je situatie. Daarna wordt een diagnose gesteld. Hierbij worden verschillende diagnosemethoden gebruikt: hara diagnose, rugdiagnose, reflextest.  Op basis hiervan wordt de behandeling bepaald.

Na de behandeling wordt ook tijd voorzien om te reflecteren over hoe je je voelt. Ook kan advies rond eetgewoontes en levensstijl gegeven worden. Iedere behandeling bouwt verder op vorige behandeling.

 

4. Praktisch

Een behandeling wordt gegeven op de kleren. De persoon ligt op een katoenen matras op de grond. Het is best  om loszittende, katoenen kleren aan te doen. Het is ook handig om niet te veel te eten op voorhand. Een behandeling duurt 1u tot 1u 30.

 

‣ Prijs: 40 €

‣ Adres:  Anjelierenstraat 27, 9120  Beveren

‣ Welkom na afspraak.